sunnuntai 2. joulukuuta 2007

script writing part2.

Tehtävä: Keksi konflikti tilanne, missä toinen henkilöistä yrittää päästä sisään ovesta. Saat käyttää vain kaksi lausetta dialogia. Jne. Jne.

INT. KOULU. PÄIVÄ

Taavetti astuu tilaamaansa hissiin. Hän näkee Tenhon juoksemassa hissiä kohti, mutta ei tee elettäkään pysäyttääkseen ovea. Tenho on juuri pääsemäisillään hissiin, mutta ovi liukuu kiinni hänen nenänsä edestä, ja hän näkee Taavetin nauravan vahingoniloisesti. Tenho kiroaa, ja lähtee harppomaan rappusia alaspäin.

Taavetti hieroo savea kengänpäistään, ja tuijottaa hissin peiliin. Se on naarmuinen ja hänen kohdallaan on iso tahra. Ruskeat hiussuortuvat otsalla ovat likaiset hiestä pitkän koulupäivän päätteeksi. Hissi saapuu ensimmäiseen kerrokseen, ja ovi avautuu. Taavetin edessä seisoo punaposkinen ja huohottava Tenho.

TENHO

Saatana, Minä en jaksa tämmöistä enää!

Tenho mottaa hämmentynyttä Taavettia suoraan nenään, ja veri roiskahtaa viereiseen betoniseinään. Hetken hiljaisuuden jälkeen Taavetti astuu Tenhon eteen nenäänsä pidellen ja tuijottaa vanhaa ystäväänsä uhmakkaasti. Joukko nuorempia opiskelijoita häipyy paikalta huomatessaan ilman muuttuneen sakean mustaksi ja vaikeaksi hengittää.

Tunti. Toinen tunti. Tenho ja Taavetti seisovat hikikarpalot otsillaan vastakkain hissin edessä. Kumpikaan ei luovuta. Tämä on pahin tuijotuskilpailu vuosikymmeniin. Silmien edessä vilahtavat kuvat katkeruudesta, ja petetystä luottamuksesta.

TAAVETTI
Et olisi koskenut Kaisaan..

Tenhon naamio murtuu, ja hän alkaa hiljaa nyyhkyttää. Taavetti taistelee myötätunnon tunnetta vastaan. Kyllä hän tiesi ettei tämä ollut oikein, mutta ylpeys vie voiton. Hän sylkäisee voitonmerkiksi Tenhon jalkoihin, ja kävelee pois. Tenho lyyhistyy maahan, ja valuttaa katkeria kyyneliään kylmään betoniin. Betonin väri muuttuu harmaasta helmenvalkoiseksi, ja hetken ajan Tenho näkee siinä oman peilikuvansa. Hän on puhdas.

1 kommentti:

000 kirjoitti...

Mitä opimme tästä? Pettäminen ei kannata!

Nähdään joo natyyyrrrlicchh lomalla, käydään vaikka heiluttamassa takapuolia. Nehän non ne Elsa ja Niinakin lähietäisyydellä, josko innostumme kinmppaamaan, vai vedetäänkö kivaa ihan kahdestaan?
Seelis